Fitness

Antrenamente acasa fara NICIUN echipament

Antrenamentele tale nu depind nici de sala de forta, nice de cursurile de aerobic sau de vrmea de afara, nici de restrictiile impuse de autoritati. Te poti antrena super eficient si in propria locuinta, asa ca nu iti pierde motivatia! Nu trebuie sa investesti sume mari in amenajarea unui studio fitness in propria locuinta, daca nu iti doresti asta.

De fapt, nu trebuie sa investesti deloc! Exista nenumarate metode prin care te poti antrena fara a avea niciun accesoriu, fara exchipamente si aparate speciale. Rezultatele obtinute in urma antrenamentlor cu greutatea corpului sunt spectaculoase si foarte rapide!

FLOTARI

Flotarile reprezinta un exercitiu greu si necesita mult efort, care insa iti antreneaza bratele, pieptul si spatele in acelasi timp! Eficacitatea este mare, asa ca nu il rata!

Executa in fiecare zi 5-6 serii de cate 10 flotari si vei vedea pe propriul corp ce beneficii aduce.

CIRCUITE DE ABDOMENE

Abdomenele nu trebuie sa fie plictisitoare! Nu trebuie sa faci aceleasi ridicari de trunchi de sute de ori pentru a scapa de grasimea de pe burta. De fapt, eficienta acestor tipuri de antrenament este limitata si nu iti vor aduce decat frustrare!

Antrenamentele eficiente pentru six-pack reprezinta o combinatie (un circuit) de exercitii diversificate, variate, executate timp de 30-50 sec fiecare. Aceste exerciții se grupeaza in serii de cate 5-10 tipuri diferite, executate fara pauza.

Eficienta abdomenelor este data de varietatea lor si de constanta cu care le executi. Asadar, gaseste exercitii combinate, incepe cu variante mai usore si executa-le constant pentru a avea rezultate WOW!

ALERGAREA

Fiind unul dintre cele mai complexe tipuri de antrenament, alergatul este cel mai bun antrenament de tip cardio. Este un dusman al caloriilor pe care te poti baza oricand.

Atat cat iti permite vremea, imbraca-te adecvat si iesi la alergat. Incepi cu distante mai mici pana vei capata rezistenta necesara sa alergi kilometri intregi. 

Nu te demoraliza, nimeni nu are rezistenta la inceput! Cu cat vei alerga mai des, cu atat vei putea parcurge distante mai mari.

Poti face acest lucru mai usor ascultand muzica in casti sau, pur si simplu, gandindu-te la lucruri care iti aduc placere.

FANDARI, GENOFLEXIUNI, SARITURI

Aceste exercitii sunt de baza atunci cand vorbim despre antrenamentul picioarelor si al fesierilor. Combina-le astfel incat sa simti ca te antrenezi eficient.

  • Fandarile: pot fi in fata, in spate, alternative, in lateral
  • Genoflexiunile: pot fi executate cu varfurile picioarelor paralele sau/si in exterior (pentru coapsa interioara sau fese)
  • Sariturile: pot fi combinate cu genoflexiuni sau fandari
JUMPING JACKS

JUMPING JACKS, BURPEES, MOUNTAIN CLIMBERS

Aceste exercitii, executate timp de 1 min fiecare, fara pauza, iti vor asigura un antrenament de tip cardio complet. Poti sa repeti seriile de cate ori reusesti pentru rezultate mai rapide. Cu antrenamente de tip cardio arzi rapid caloriile si ramai in forma.

EXERCITII DE IZOMETRIE

Nu uita de exercitiile de izometrie, adica mentinerea unei pozitii statice pentru cat mai mult timp posibil. Poti mentine plank-ul, pozitia de flotare, genuflexiunea sau wall-sit pentru aprox 1 min fiecare si vei simti exicienta acestor exercitii.

STRETCHING

Este bine sa inchiei fiecare sesiune de antrenament cu o revenire. Stretching-ul reprezinta o parte foarte importanta a antrenamentlor tale! El face ca pulsul sa revina la normal, intinde musculatura si reechilibreaza respiratia. Nu omite acest moment si te vei simti relaxat si revigorat dupa fiecare sesiune de exercitii.

Nu uita ca in orice proces de transformare fizica alimentatia este un factor decisiv. Nu neglija acest aspect si adopta un stil de viata sanatos!

Citeste si 10 Reguli de AUR pentru o alimentatie sanatoasa

Asadar, nu te demoraliza din cauza restrictiilor impuse de autoritati. Nu te opri din antrenamnte doar pentru ca s-a inchis sala sau din cauza ca nu ai suficienti bani pentru a-ti amenaja o sala acasa! Continua-ti antrenamentele in orice conditii, fara a avea scuze! Ramai motivat si rezultatele nu vor intarzia sa apara!

Daca ti-a placut articolul, urmareste-ne si pe pagina de Facebook. Nu uita sa te alaturi si grupului Speed Fit, unde discutam toate intrebarile despre fitness si nutritie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *