Nutritie

Cum mancam sanatos in societatea de azi?

Sa mananci sanatos este din ce in ce mai greu in zilele noastre. Nu e de mirare ca rata obezitatii a crescut si ca ne imbolnavim din ce in ce mai des. Produsele sanatoase sunt uneori mai costisitoare, iar junk food-ul este mai la indemana ca niciodata.

Principalele motive pentru care nu mai acordam atat de multa importanta hranei ar fi: lipsa timpului liber/timpul pentru noi, stresul, volumul mare de munca, programul job-ului, ritmul alert de viata.

Totusi, odata cu lipsa informarii si dezinteresului pentru ceea ce mancam, apar o serie de dezavantaje, cum ar fi:

  • Acumularea de kilograme
  • Problemele de santate (de la alergii alimentare pana la boli cardiovasculare, diabet)
  • Lipsa increderii in sine 
  • Tonus scazut
  • Imunitate scazuta
  • Aspect urat al pielii
  • Imbatranire prematura si lista poate continua

Dupa aceste scenarii sumbre, vin si cu o veste buna: nicio situatie nu este fara scapare! Primul pas este sa constientizezi ceea ce ti se intampla si schimbarea deja incepe!

Nu e nimic complicat si nici costisitor sa fii sanatos! Am pentru tine cateva indrumari care sa te ajute sa faci fata mai bine ritmului alert de viata pe care il traim cu totii.

Constientizeaza gravitatea situatiei!

Informeaza-te si intelege riscurile la care te supui neglijandu-ti corpul, alimentatia si miscarea.

Motiveaza-te si pune-te pe treaba!

Nu lasa pe maine adoptarea unui stil sanatos de viata. Cu cat incepi mai tarziu, cu atat rezultatele vor aparea mai tarziu si problemele de sanatate mai devreme.

Umbla la alimentatie!

Alimentatia este un factor extrem de important in procesul de slabire. O alimentatie corecta, atunci cand este combinata cu miscarea, face minuni pentru corpul tau! Urmeaza aceste 10 reguli de AUR pentru rezultate exceptionale!

Fa miscare!

Orice fel de miscare: mergi pe jos, alearga, mergi la sala de fitness, la zumba, cursuri de dans. Orice iti place! Astfel, vei putea ramane motivat pentru o perioada mai lunga de timp. Alege un antrenor personal daca nu stii ce trebuie sa faci in sala de forta sau pentru antrenamente mai complexe in aer liber.

Daca nu ai timp, poti opta pentru antrenamentele EMS, care sunt o varianta excelenta de a te mentine in forma sau de a slabi, chiar si atunci cand programul tau este foarte aglomerat. Cu doar 20 de minute, o data sau de doua ori pe saptamana, vei avea rezultate incredibile!

TIPS & TRICKS

  1. Mananca putin, des si corect – astfel, reusesti sa eviti momentele in care ti se face foarte foame si devine foarte greu sa controlezi ceea ce mananci
  2. Nu sari peste mesele principale – respectand asta nu vei ajunge infometat la masa de seara si astfel nu va mai fi cina cea mai copioasa masa din zi
  3. Nu manca sera sau noaptea – ultima masa trebuie luata cu 3-4 ore inainte de somn. Daca, totusi, ti se face foarte foame, poti “pacali” stomacul cu legume crude sau gatite, branzica de vaci, lactate degresate.
  4. Nu manca fructe in a doua parte a zilei
  5. Mananca dulce doar in prima pare a zilei
  6. Nu combina carnea cu carbohidrat
  7. Cea mai copioasa masa din zi NU trebuie sa fie seara – seara, organismul nu are arderi puternice, ci se pregateste de repaus. Drept pentru care, tot ce mananci seara se depune! ATENTIE, asta nu inseamna ca nu trebuie sa mananci deloc seara!

Desi poate parea complicat, odata ce intelegi mecanismul unei alimentatii sanatoase totul devine extrem de simplu. Sunt aici ca sa te ajut! 

Nu exista motivatie mai mare decat sa vezi rezultate pe propriul corp, sa vezi schimbari frumoase, atat din punct de vedere al aspectului fizic, cat si al sanatatii! Nu amana, nu exista maine, schimbarea incepe acum!

Daca ti-a placut articolul, urmareste-ne si pe pagina de Facebook. Nu uita sa te alaturi si grupului Speed Fit, unde discutam toate intrebarile despre fitness si nutritie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *