Fitness

STUDIO FITNESS LA TINE ACASA: Produse de care ai nevoie

Ai reusit sa iti faci un program, ai gasit timp pentru sport, esti mai motivat decat oricand – BAAM! Se inchid salile de fitness! Renunti? Nici vorba! Chiar daca nu poti avea acces la o sala de forta, la cursuri de aerobic sau benzi de alergat,  poti sa ai aceleasi rezultate acasa! 

Iti propun cateva idei de achizitii si un plan de antrenamente in aer liber care sa te faca sa iti indeplinesti obiectivele chiar si cu salile de sport inchise!

1. Set de gantere si greutati pentru picioare

In functie de conditia fizica si de exercitiile pe care le-ai facut pana acum, poti alege un set de gantere mai mic sau unul mai complex, cu gantere mai grele. Aceste accesorii sunt utile pentru antrenarea mai multor grupe de muschi decat crezi.

Poti antrena cu ajutorul ganterelor:

  • Brate – exercitii pentru biceps, triceps, umeri
  • Picioare si Fesieri – folosindu-te de greutatea potrivita, prin exercitii specifice, poti antrena  fesierii, coapsele interioare, bicepsul femural si multe altele
  • Spate si Piept: prin exercitii potrivite, in pozitie verticala sau la sol, poti antrena pectoralul sau marele dorsal
  • Abdomen: ganterele te pot ajuta sa obtii un abdomen mai plat ingreunand anumite exercitii pentru zona respectiva

Ganterele si greutatile pentru picioare sunt, deci, de nelipsit pentru antrenamentele de acasa sau din aer liber. Cu un buget mic poti diversifica activitatea fizica in confortul propriei locuinte.

2. Benzi de rezistenta

Benzile de rezistenta sunt de mai multe tipuri. Documenteaza-te si alege modelul sau modelele potrivite pentru tine!

Exista benzi elastice reglabile, destinate antrenarii coapselor si a muschilor fesieri. Acestea sunt de mai multe tipuri, in functie de rezistenta pe care o opun in timpul antrenamentelor (mai rigide sau mai putin rigide).

Se aseaza in jurul picioarelor, deasupra genunchilor, eficientizand foarte bine exercitiile executate. Cu astfel de accesorii nu vei gresi niciodata, eficienta lor fiind de necontestat!


Exista benzi de rezistenta elastice cu care poti face exercitii diversificate. Acestea sunt mai lungi si, in general, mai putin rigide. Cu ele poti antrena de la brate pana la fesier, spate sau piept. Sunt destinate persoanelor incepatoare sau cu diferite afectiuni ale coloanei, nepunand presiune pe articulatii sau pe vertebre in timpul executarii exercitiilor.

3. Coarda

Clasica coarda de sarit nu se demodeaza niciodata! Chiar daca nu ai mai sarit coarda din copilarie, nu e niciodata prea tarziu! Sariturile, simple sau mai complicate, iti vor asigura un antrenament de tip cardio eficient si simplu, unde caloriile vor disparea ca prin miracol.

4. Roata sau rola pentru abdomene

Roata pentru abdomene este si ea un accesoriu foarte util pe care il poti folosi in antrenamentele de acasa! Asigura-te ca te-ai informat despre pozitia corecta pe care trebuie sa o ai cand executi aceste miscari si incepe cu variante simple ale exercitiilor pentru a evita accidentarile.

5. Banda de alergat

Banda de alergat ne ajuta sa avem parte de antrenamente solicitante atunci cand vremea nu ne permite sau pur si simplu nu ne place sa alergam afara. Efortul fizic pe care il depunem in timpul unei alergari este greu atins de alte antrenamente, alergarea fiind unul dintre cele mai complexe tipuri de activitate sportiva (antreneaza toate grupele musculare)

Nu uita sa adaugi o saltea fitness pe lista ta de cumparaturi: te va ajuta mult pentru exercitiile la sol. Este important sa alegi una care sa nu alunece, antiderapanta, astfel vei evita accidentarile si te vei putea concentra pe executarea corecta a exercitiilor. 

Antrenamentele tale nu depind nici de sala de forta, de cursurile de aerobic sau de vrmea de afara – nu depind nici de restrictiile impuse de autoritati. Te poti antrena super eficient si in propria locuinta, asa ca nu iti pierde motivatia si treci la treaba!

Daca ti-a placut articolul, urmareste-ne si pe pagina de Facebook. Nu uita sa te alaturi si grupului Speed Fit, unde discutam toate intrebarile despre fitness si nutritie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *